De zomer komt eraan, zie jij ertegen op om in een warm huis te zitten en ben je je aan het oriënteren op apparaten waarmee je de (gevoels)temperatuur binnenshuis kunt beïnvloeden? Lees dan verder, want in dit blog vertellen we je alles over aircoolers (oftewel luchtkoelers), wat deze apparaten kenmerkt en wat ze voor jou kunnen betekenen!

Luchtkoeler of airco?

Misschien zie je door het uitgebreide aanbod apparaten om ruimtes te verkoelen, door de bomen het bos niet meer. Daarom leggen we je eerst uit wat we onder een aircooler, oftewel een luchtkoeler, verstaan. Luchtkoelers sturen de inkomende warme lucht langs koel water, en genereren zo koude lucht die de ruimte wordt ingeblazen. Hier komen geen koelvloeistoffen bij kijken. Een luchtkoeler is erg geschikt om de gevoelstemperatuur naar beneden te brengen, maar de meeste aircoolers verlagen de temperatuur niet meer dan drie graden. Luchtkoelers geven een heerlijke, koude luchtstroom af, maar er is geen sprake van gecontroleerde verkoeling van de gehele ruimte; voor nauwkeurige controle van de temperatuur en heb je een airco nodig.

Een airco bevat echter koelelementen en is vaak een stuk prijziger en minder makkelijk verplaatsbaar dan luchtkoelers. Bovendien gebruiken luchtkoelers alleen water en verder geen chemicaliën. Een ander voordeel van een luchtkoeler is dat deze werkt zonder een afvoerslang. Ga je een aircooler kopen, dan hoef je in tegenstelling tot bij een airco, niet te zorgen voor een gat in de muur of een openstaand raam waar de slang langs kan die de warme lucht afvoert

Toepassing van luchtkoelers

Het fijne van luchtkoelers is dat ze beschikbaar zijn in kleine formaten, die niet zwaar zijn. Daarom verplaats je ze gemakkelijk. Heb je overdag je woonkamer verkoeld met een aircooler, maar vrees je het moment dat je moet gaan slapen in een warme slaapkamer? Dan verplaats je je luchtkoeler gewoon naar de slaapkamer en maak je de gevoelstemperatuur wat aangenamer.

Elite air mini cooler

Aircooler kopen?

Kortom, een aircooler kopen is een slimme investering; voor een klein bedrag haal je een apparaat in huis waarmee je elke ruimte van een koele luchtstroom kunt voorzien, die compact en makkelijk te verplaatsen is. Ben je bijvoorbeeld nog aan het thuiswerken, of heb je het puzzelen opgepakt? Zorg dan zeker dat je je niet laat afleiden van je bezigheid door benauwde warmte. Bij Dealwereld kun je zo’n handige aircooler kopen, en wel de Elit Mini Air Cooler AC18. Deze compacte luchtkoeler met witte kleur bevat die naast drie snelheidsstanden voor het koelen van de lucht, ook een moodlight waarmee je je ruimte thuis ook sfeervol kunt verlichten.